В неделя Израел обяви евакуацията на още 14 селища близо до

...
В неделя Израел обяви евакуацията на още 14 селища близо до
Коментари Харесай

Израел евакуира още 14 селища на север заради заплаха от Хизбула

В неделя Израел разгласи евакуацията на още 14 селища покрай границата с Ливан на север в отговор на възходящите закани от радикалната шиитска формация " Хизбула ", написа съветската работа на " Би Би Си ".

Преди това Израел изтегля , а предходната седмица разгласи и евакуацията Кирят Шмона.

В взаимно изказване на Министерството на защитата и израелската войска се споделя, че те " афишират разширението на финансирания от държавното управление проект за евакуация към спомагателни общности в Северен Израел ".

В евакуираните селища живеят както евреи, по този начин и араби. Евакуацията ще засегне и чужденците, работещи в доста от тези общности.

През последните две седмици спонсорираната от Иран шиитска формация прави офанзиви с ракети, минохвъргачки и огън с дребни оръжия.

Снощи израелските сили оповестиха, че ракета е била изстреляна към израелски дрон и ракетата е била прихваната от израелската противовъздушна защита. В отговор самолети на израелските Военновъздушни сили нападнаха военния комплекс, от който беше изстреляна ракетата.

" Хизбула ", сходно на " Хамас ", е вписана като терористична организация от Обединеното кралство, Съединени американски щати и други страни.
 Хизбула: Ще ударим, в случай че Израел влезе в Газа
Хизбула: Ще ударим, в случай че Израел влезе в Газа

Заплаха от Ливан
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР